Dårligt indeklima på børneværelset

Børn er ekstra sårbare i forhold til indeklimaet. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på indeklimaet på børneværelset. Et dårligt indeklima har blandt andet indflydelse på børns søvn og koncentrationsevne.

Tjek indeklimaet på dit barns værelse

En undersøgelse foretaget af Det Økologiske Råd viser et usundt indeklima på børneværelser hos knap halvdelen af de deltagende børnefamilier. Målinger viser, at luftskiftet i børneværelser er alt for lavt i over halvdelen af tilfældene. Børn sover ofte i værelser fyldt af CO2 og partikler. Specielt nattetimerne har høje CO2-koncentrationer ifølge undersøgelser.

Få er opmærksomme på at forbrændingspartikler fra madlavning, bagning og stearinlys hurtigt spreder sig til børneværelserne og forurener luften til niveauer langt over de anbefalede værdier. Derfor er det ekstra vigtigt, at man husker at lufte ud et par gange om dagen, så problemstoffer og fugt forsvinder.

Børneværelset kan være fyldt med kemi

Specielt når man gør klar til en lille ny, så bliver rummet fyldt med nye møbler og andet indbo. Nyindkøbte produkter og indbo afgiver forholdsmæssigt store mængder stoffer til luften, fortæller Geo Clausen til videnskab.dk. Fugt, temperatur og rengøringsniveau på børneværelset har også betydning for luften, som børnene indånder.

De fleste forhold kan man som forældre gøre noget ved. Fx har indretningen indflydelse på hvilke kemikalier, børn udsættes for, når de opholder sig i rummet. Grundig udluftning er vigtigt. Det Økologiske Råd peger på, at børneværelset udluftes mindre end de øvrige rum i boligen ifølge tidligere studier.

Se flere gode råd til hvordan du kan skabe et sundt indeklima.

Vidste du, at en familie på fire personer afgiver ti liter vand i form af damp, fordi de sveder, ånder, bader, laver mad og tørrer tøj.

©2023 Copyright Tjekditindeklima ApS
Website af: Kontrast CPH
Handelsbetingelser & persondatapolitik